RECOMANDĂRI PENTRU FOLOSIREA OPTIMĂ A STAȚIILOR AUTOMATE DE SPĂLARE

– REVOLAUNDRY –

CUM SĂ UTILIZEZI STAȚIILE DE SPĂLARE AUTOMATĂ

– REVOLAUNDRY –

Progamul de spălare Revolaundry durează aproximativ jumătate de oră, iar durata unui program de uscare începe de la 30 de minute, în funcție de tipul țesăturii spălate. Asta înseamnă că un ciclu complet de spălare și uscare se poate încheia într-o oră.

Pentru  rufe curate si o experienta cat mai reusita, va oferim cateva sfaturi de urmat in cadrul statiilor noastre:

  • Plata se poate efectua cu cardul/telefonul sau cash (tineti insa cont ca masina nu da rest)
  • Identifica masina de spalat care se potriveste nevoilor tale, in functie de cantitatea de rufe dar si programul de spalare ales (temperatura).

PENTRU SPĂLARE

  • Încarcă mașina cu rufele pe care vrei să le speli (haine, lenjerii, pături, uniforme, carpete, etc).
  • Asigură-te că nu supraîncarci mașina. Aceasta poate intra în modul „service” dacă sesizează o greutate mai mare decât cea înscrisă deasupra ei. Pentru performanțe maxime, o încărcare ideală este de 2/3 din spațiul cuvei, în funcție de tipul de material textil.
  • După încărcare închide ușa mașinii de spălat, rotind butonul până când aceasta este blocată.
  • De pe panoul de comandă selectează programul de spălare, în conformitate cu recomandările de pe eticheta rufelor puse la spălat.
  • Selectează „Spălare” și stația de spălare automată în care ai pus rufele. Fiecare stație de spălare automată este numerotată, iar în panoul de control trebuie să selectezi acel număr care îi corespunde.
  • Opțional, selectează dacă dorești balsam de rufe. Reține că nu este nevoie să aduci sau să selectezi detergentul, deoarece acesta este întotdeauna inclus în toate ciclurile de spălare.
  • Dacă vrei, introdu numărul de telefon mobil pentru a fi notificat când programul de spălare se încheie.
  • Ecranul de plată îți va arăta suma pe care trebuie să o plătești
  • Mergi la mașină și selectează temperatura de spalare, după ce ai consultat eticheta de spălare a hainelor. 
  • Apasă butonul Start. Vei auzi blocarea ușii, iar mașina va începe să se umple cu apă. Programul de spalare selectat începe.

ATENTIE !!! – din motive de siguranță, deschiderea ușii în timpul programului de spalare nu va fi posibilă. Va trebui să aștepți sfârșitul programului pentru a redeschide ușa.

  • După numai 30 de minute, vei putea scoate din mașină rufele, care sunt curate, parfumate, proaspete, bine stoarse datorită funcției super spin și gata pentru uscare.

PENTRU USCARE

  • Pune rufele în uscător. Cum știi care este uscătorul? Foarte simplu: deasupra ușii este scris „Uscător”. În plus, întotdeauna uscătorul are o ușă mai mare, dar mai ușoară. Închide ușa uscatorului.
  • Asigură-te că nu supraîncarci uscătorul! Pentru o performanță maximă de uscare, o sarcină ideală este în general de 1/3 din spațiul oferit de tambur.
  • Accesează panoul de comandă și selectează  „uscare”. 
  • Selectează timpul dorit pentru uscare. Este dificil să răspunzi exact la întrebarea „Cât durează un program de uscare?” pentru că depinde de cantitatea, tipul țesăturilor și de temperatura de încălzire; Poți selecta 15, 30 sau cel mult 45 de minute, timp ce ar trebui să fie suficient pentru uscarea rufelor obișnuite. Pentru mai multe informații despre uscare, citește secțiunea de mai jos care oferă sfaturi pentru rezultate profesionale.
  • Ecranul de plată îți va arăta suma pe care trebuie să o plătești.
  • Mergi la uscător și selectează temperatura de uscare dorită. Pentru mai multe informații despre temperatura de uscare, vezi secțiunea de mai jos, „Cum să ai rezultate ca la o spălătorie profesională„.
  • Apasă butonul „Start” și uscătorul va începe să funcționeze. Vei putea deschide ușa uscătorului în timpul funcționării, pentru a verifica gradul de uscare al rufelor. Din motive de siguranță, rotirea tamburului se va opri de fiecare dată când ușa se deschide.

Colectează-ți rufele, acum ele sunt uscate!

În medie, un program de 30 de minute este suficient pentru uscarea tuturor tipurilor de țesături.

CUM SĂ AI REZULTATE CA LA O SPĂLĂTORIE  PROFESIONALĂ?

Vrei să speli și să usuci ca un profesionist?
Nicio problemă, echipamentul și detergentul nostru profesional te vor ajuta să obții rezultate excepționale. Totuși, toți profesioniștii au micile lor trucuri. 
Urmează sfaturile experților noștri și spală și tu ca un profesionist.

PENTRU SPĂLAT

Regulile de aur pentru o spălare eficientă a rufelor au fost puse la punct de către dr. Hubert Sinner în 1959. Patru factori (temperatură, timp, chimie și acțiunea mecanică) joacă un rol decisiv în fiecare program de spălare. Factori ca timpul sau chimia sunt stabiliți de inginerii noștri, de aceea e important ca tu să alegi foarte bine tipul de program (acțiunea mecanică) și temperatura adecvată.

Acțiunea mecanică. Gradul de încărcare al mașinii va afecta în mod direct acțiunea mecanică. În timpul ciclului de spălare, hainele sunt ridicate de paletele cuvei și apoi lăsate să cadă. Dacă tamburul  este supraîncărcat, această mișcare a rufelor înăuntrul mașinii nu va mai avea loc.

Temperatura. Cu Revolaundry poți selecta diferite temperaturi între 15 °C și 80 °C. Temperatura apei trebuie aleasă cu multă grijă deoarece cu cât temperatura selectată este mai corectă, cu atât rezultatul este mai bun. ATENȚIE !!!! nu toate țesăturile pot suporta temperaturi extreme.

Consultă întotdeauna eticheta țesăturii ce urmează a fi spălată și setează temperatura de spălare în consecință. În cazul hainelor mixte, cu țesături diferite, ar trebui să setezi cea mai mică temperatură.

  • În general, pentru bumbacul colorat poți crește temperatura până la 40 °C fără probleme.
  • Pentru rufele albe este bine să folosești apă caldă.
  • O temperatură fierbinte este indicată țesăturilor foarte rezistente, care necesită un nivel suplimentar de curățare, precum: textilele folosite pentru curățenie, covoarele sau prosoapele.
  • Pentru pilote sau perne setează o temperatură de până la 60 °C. Cu toate acestea, consultă eticheta produsului pentru a fi sigur că ai făcut setarea potrivită.

În cazul în care nu ești sigur ce temperatură ar trebui să alegi atunci când speli rufe colorate pentru prima dată, este de preferat să nu alegi nicio temperatură,  spălarea realizându-se la temperatura apei de la robinet. Acest lucru va proteja țesăturile.

Cum faci un test de decolorare a țesăturilor? Ia o cârpă albă, umezește-o și treci cu ea de câteva ori pe o parte ascunsă a țesăturii. Dacă observi că s-a luat culoarea pe cârpa albă, spală țesătura separat pentru prima dată.

Reține: dacă pe eticheta rufelor este menționat doar spălare manuală, ele nu trebuie spălate în mașina de spălat, deoarece mașinile noastre nu oferă cicluri de spălare manuală.

În cele din urmă, în cazul unor pete rezistente, cum ar fi grăsime, vin, iarbă… folosește produse specifice pentru îndepărtarea petelor pentru a înmuia zona murdară înainte de spălare.

Prin urmare, cu cât ai haine mai murdare, cu atât mai puțin trebuie să încarci cuva. Nu ezita să folosești produse specifice pentru îndepărtarea petelor ca să înmoi zona pătată.Totodată, nu uita că supraîncărcarea mașinii de spălat va afecta rezultatul final. Iar în cazul în care ai rufe delicate, pe care vrei să le protejezi, nu ezita să le așezi într-o plasă.

Și, în orice caz, urmează întotdeauna cu atenție instrucțiunile de spălare de pe etichete.

PENTRU USCAT

Uscătoarele noastre profesionale oferă performanțe record în comparație cu alte uscătoare casnice.

Comparativ, la noi usuci în 30 de minute aceeași cantitate de rufe pe care o usuci în alte mașini casnice în 90 de minute.

Doi factori principali influențează acest rezultat: în primul rând, o capacitate mai mare de încărcare, ceea ce înseamnă eficiență crescută. În al doilea rând, căldura generată este mult mai mare – cu un debit crescut, deoarece uscătoarele noastre sunt foarte puternice.

Prima dată, înainte de a usca ceva, trebuie să te asiguri că eticheta țesăturii nu interzice această operațiune.

Cu uscătorul Revolaundry , ai posibilitatea de a alege diferite temperaturi de uscare: de la delicate la super-fierbinți. Selectează temperatura cu precauție: cu cât temperatura este mai mare, cu atât timpul de uscare este mai scurt. Însă nu toate țesăturile pot suporta temperaturi extreme. Temperatura de uscare Super-Hot trebuie folosită cu multă prudență. Fibrele mixte sau sintetice nu trebuie uscate la temperaturi ridicate, pentru că acestea pot deteriora țesătura.

Consultă întotdeauna eticheta și alege temperatura  în consecință. În cazul îmbrăcămintei mixte, cu țesături diferite, ar trebui să alegi cea mai mică temperatură acceptabilă.

Când ai dubii, alege programul de uscare Delicat sau Temperatură Scăzută  pentru a-ți proteja rufele.

În timpul procesului de uscare, este indicat să deschizi ușa și să verifici umiditatea rămasă. De exemplu, când pui la uscat rufe diverse din bumbac, cum ar fi tricouri, pantaloni, șosete și lenjerie intimă, șosetele ar putea fi uscate după numai 10 minute, mai redepede decât pantalonii sau tricourile. De aceea, nu ezita să le scoți înainte de finalizarea programului.